Koppány túramozgalom

Egyesületünk 2017-ben vette át a megszűnt Szent Kristóf Természetjáró Egyesülettől a Koppány túramozgalom felügyeletét. A mozgalom a Koppány-völgye és környéke természeti és történelmi értékeire igyekszik felhívni a figyelmet, kirándulókat vonzva hazánk e kevéssé ismert tájára.

Az útvonal Törökkoppányon kívül érinti Somogyacsa, Szorosad és Bonnya községeket is, miközben részben jelzett turistautakon gyalogolhat végig a túrázó Külső-Somogy csendes, lankás vidékén, azokban az erdőkben, mely egykor Koppány vezér birtoka volt.

A túramozgalom igazoló füzete beszerezhető egyesületünktől 1 000 Ft/db áron, ebben kell a teljesítést igazolni. Mivel a zöld sáv turistajelzés - melyen a mozgalom útvonalának nagy része halad - a térségben megszűnt, a térkép alapján lehetséges az útvonalat végigjárni. Sajnos, a rögzítendő feliratok, kódok egy része lekopott, nem jól látható, ezért a teljesítést helyben készült fényképpel igazolva is elfogadjuk. Igazolás után jelvényt kap a túrázó, melyet személyes átvétellel vagy postán tudunk eljuttatni részére.

E-mail címünk, melyen az igazolófüzet kérhető:

koppany.te[kukac]gmail[pont]com

Koppány vezér szobra Törökkoppányban

1 megjegyzés:

  1. A kódok felújítása azért nem lenne olyan nagy feladat!

    VálaszTörlés